Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
21/09/2021
Βεντέμα στην Σαντορίνη!

Η Κάβα Ανθίδης βρέθηκε φέτος στη Σαντορίνη στη διάρκεια του τρύγου, της λεγόμενης βεντέμας, και παρακολούθησε όλη την μαγική διαδικασία της χειρωνακτικής συλλογής του καρπού και της παραγωγής του μούστου στο οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου.

Ο Αρτέμης Καραμολέγκος, που εδώ και περίπου 20 χρόνια ακολουθεί τα χνάρια του παππού και του πατέρα του στην παραγωγή ποιοτικού κρασιού, αναβαθμίζει συνεχώς την ποιότητα του σταφυλιού που συλλέγει και του τεχνικού εξοπλισμού του οινοποιείου προσφέροντας πολύ εκφραστικά κρασιά με μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης.

Εμείς ακολουθήσαμε τους αμπελουργούς και τους ανθρώπους του οινοποιείου στα όμορφα και κάποιες φορές δυσπρόσιτα αμπελοτόπια του νησιού που λούζονταν από την πρωινή ομίχλη, και γεμίσαμε εικόνες από αυτή την  πολύ σπουδαία οινοπαραγωγική ζώνη της χώρας.

Με το φερεντίνι στο χέρι (τοπικό χειροποίητο μαχαιράκι) ξεκινούσαν από πολύ νωρίς τον τρύγο για να αποφύγουν την έντονη ζέστη του μεσημεριού και στη συνέχεια μαζεύονταν στο οινοποιείο για την προσεκτική διαλογή των τσαμπιών.

Στη διάρκεια του τρύγου οι μέρες περνούν γρήγορα και είναι πολύ απαιτητικές καθώς τα σταφύλια πρέπει να μαζευτούν στην πιο κατάλληλη στιγμή και η οινοποίηση να γίνει άμεσα γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού δεν αποτελούν σύμμαχο. Άλλωστε η προσοχή στη λεπτομέρεια και ο σωστός συντονισμός όλων στο οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος φαίνονται τελικά στο άνοιγμα μιας φιάλης.

Βρείτε τα κρασιά του οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος στην Κάβα Ανθίδης.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα