Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
06/07/2022
Ελληνικές Ζυθο-ανησυχίες!

Η φαντασία που γίνεται δημιουργία!

Την τελευταία δεκαετία παρατηρούμε αλματώδη αύξηση στις μικροζυθοποιίες οι οποίες «φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια» και πλέον υπάρχει τουλάχιστον και από μία, σχεδόν σε κάθε νομό της χώρας μας.

Αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο μιας και η εγχώρια craft σκηνή έχει να δείξει και να προσφέρει πολλά. Ιδιαίτερες γεύσεις και συνταγές που θα συναρπάσουν σχεδόν τους πάντες, είτε αρχάριους είτε προχωρημένους στον κόσμο της μπύρας.

Πως γίνεται αυτό… Πολύ απλά με απόλυτη έμφαση στην ποιότητα. Μερικές από τις καλύτερες πρώτες ύλες παγκοσμίως, όπως βύνες και πολύ σπάνιοι λυκίσκοι συνδυάζονται με την όρεξη και την φαντασία των δημιουργών τους, οι οποίοι κάνουν artisanal παραγωγές, πολλές φορές σε περιορισμένη ποσότητα.

Από δροσερές Pilsner και Lager, σε φρουτώδεις Pale Ale και IPA μέχρι καβουρδισμένες και ξηροκαρπάτες Stout και Porter η επιλογή είναι μεγάλη. Γι’ αυτό και εμείς επιλέξαμε να σας προτείνουμε τρεις από τις αγαπημένες μας μικροζυθοποιίες για να ξεκινήσετε και εσείς την περιήγησή σας στον μαγευτικό κόσμο της craft μπύρας.

Voreia – Siris Microbrewery (Σέρρες)

Η ιστορία της Voreia ξεκινάει κάπου στο 2013 όταν μια παρέα απόφάσισε να παράγει τις δικές τους μπύρες στις Σέρρες δημιουργόντας έτσι το πρώτο μικροζυθοποιίο του νομού. Όλες οι μπύρες τους είναι φρέσκιες, απαστερίωτες και παράγονται στις εγκαταστάσεις τους στις Σέρρες με υπερσύγχρονα μέσα αλλά πάντα με προσοχή στη λεπτομέρεια και έμφαση στην ποιότητα. Εμείς αν και τις αγαπάμε όλες, ξεχωρίσαμε την Voreia Pilsner για την φρεσκάδα και τα διακριτικά αρώματα της αλλά και την Voreia Smoked Amber Ale για την πολύπλοκη και καπνιστή γεύση και την μακρά επίγευση της.

Η Voreia κάνει μπύρες που μπορείτε να απολαύσετε από την ξαπλώστρα μέχρι το δείπνο με ποικίλες γαστρονομικές δημιουργίες.

Chios Microbrewery – Μικροζυθοποιία Χίου (Χίος)

Κάπου στο 2010 δύο φίλοι αποφάσισαν να δημιουργήσουν το δικό τους εργαστήριο παραγωγής μπύρας στη Χίο και έτσι γεννήθηκε η Μικροζυθοποιία Χίου. Όλες οι μπύρες είναι φρέσκιες και απαστερίωτες και παράγονται στις εγκαταστάσεις τους στον κάμπο του νησιού. Από τις αγαπημένες μας δημιουργίες τους είναι η Fresh Chios House Ale για την δροσερή της φύση και την ελαφρώς πικρή επίγευση. Μια μπύρα «εύκολη» και απολασυτική όλες τις ώρες της ημέρας.

Strange Brew – (Αθήνα)

Οι Strange Brew είναι αυτό που αποκαλούμε nomad brewers, δηλαδή ζυθοποιοί που παράγουν τις συνταγές τους σε άλλα ζυθοποιία μιας και δεν έχουν δικό τους. Αυτό δεν είναι καθόλου παράξενο και συμβαίνει αρκετά στην παγκόσμια craft σκηνή. Φυσικά πρόκειται για μπύρες χαμηλής παραγωγής, όλες φρέσκιες και απαστερίωτες. Σίγουρα ξεχωρίζουμε την αγαπημένη Jasmine IPA για το έντονα φρουτώδες και δροσερό αρωματικό προφίλ και την ελφρά πικράδα που είναι χαρακτηριστική του στυλ.

Ανακαλύψτε εδώ την συλλογή με τις ελληνικές μπύρες.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα