Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
21/03/2023
4 κρασιά για το ψαροφαγικό τραπέζι της 25ης Μαρτίου

Κάθε 25η Μαρτίου υποδεχόμαστε την άνοιξη με διάφορα έθιμα, ανάλογα την περιοχή από την οποία καταγόμαστε ή στην οποία κατοικούμε. Ένα έθιμο όμως είναι κοινό, αυτό που θα μας απασχολήσει στο συγκεκριμένο άρθρο· αυτό που φέρνει στο τραπέζι μας ως βασικό πιάτο τον τηγανητό μπακαλιάρο, συνήθως συνοδεία σκορδαλιάς. Η σκορδαλιά από μόνη της είναι ένα εξαιρετικά έντονο πιάτο που συνήθως επισκιάζει τα περισσότερα κρασιά. Οπότε, τι κρασί επιλέγουμε να συνοδεύσει το συγκεκριμένο παραδοσιακό έδεσμα;

Έχουμε απάντηση και σε αυτό το ερώτημα, φίλοι μας, για την ακρίβεια, τέσσερις απαντήσεις, νόστιμες, ιδιαίτερες, παιχνιδιάρικες και απολαυστικές.

Ρετσίνα

Είναι γεγονός πως το «μπακαλιάρος-σκορδαλιά με ρετσίνα» έχει αναδειχθεί σχεδόν στο επίπεδο του κλισέ, αλλά δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ο βοτανικός, πιπεράτος και «μαστιχένιος» χαρακτήρας της Ρετσίνας όχι απλά στέκεται, αλλά δαμάζει την ένταση της σκορδαλιάς δημιουργώντας έναν ιδανικό γευστικό συνδυασμό, που «μυρίζει Ελλάδα». Ειδικότερα δε, αν η ρετσίνα χαρακτηρίζεται από υψηλή, δροσερή οξύτητα που θα εξισορροπήσει την λιπαρότητα του τηγανητού μπακαλιάρου. Μερικές αγαπημένες μας θα δείτε παρακάτω:

Pine Forest – Gikas Winery

Το οινοποιείο Γκίκα μας παρουσιάζει μια εξαιρετική Ρετσίνα από Ασύρτικο, φυτεμένο στις πλαγιές του Κιθαιρώνα στη Βοιωτία. Το Pine Forest, ζυμώνει με τις λεπτές οινολάσπες του για δύο μήνες, κατά τη διάρκεια των οποίων προστίθεται μικρή ποσότητα ρητίνης, η οποία στη συνέχεια αφαιρείται. Αρωματικά χαρακτηρίζεται από πυρηνόκαρπα φρούτα, ώριμα εσπεριδοειδή και βοτανικές νότες, ενώ διαθέτει υψηλή οξύτητα, μέτριο σώμα και μακρά επίγευση.

Ρητινίτης Nobilis – Gaia Wines

Η «ευγενής» ρετσίνα του Κτήματος Γαίας παράγεται από ορεινό Ροδίτη ξερικής καλλιέργειας, στα ορεινά της Κορινθίας, με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση, ενώ η ελάχιστη ρητίνη που προστίθεται κατά την ζύμωση προέρχεται αποκλειστικά από πεύκα του γένους Pinus Halepensis. Το αποτέλεσμα είναι πολύ κομψό, με χαρακτήρα βοτάνων, εσπεριδοειδών και πράσινων φρούτων να κυριαρχούν, ενώ διαθέτει δροσερή οξύτητα, ελαφρύ σώμα και μακρά επίγευση.

Sherry

Το διάσημο αυτό ενισχυμένο Ισπανικό κρασί στην Ελλάδα δεν χαίρει της εκτίμησης που πιστεύουμε πως του αναλογεί. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν τα σέρι μοναδικά και θα τους αναλύσουμε σε κάποιο άλλο επεισόδιο. Ωστόσο, για την ώρα θα αναφέρουμε, πως αποτελούν αδιαμφισβήτητα έναν σπουδαίο παρτενέρ σε «δύσκολα» πιάτα με έντονες γεύσεις. Αν και παράγονται σε πολλά διαφορετικά στιλ, με διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους, για τον παραδοσιακό μπακαλιάρο-σκορδαλιά, σας προτείνουμε δυο ξηρές εκδοχές του που θα σας κάνουν να λατρέψετε τον ανδαλουσιάνικο αυτό ενισχυμένο οίνο, σχεδόν τόσο, όσο εμείς.

Jarana Fino – Lustau

To Bodegas Lustau θεωρείται παγκοσμίως, σημείο αναφοράς για ύψιστης ποιότητας κρασιά. Το Jarana είναι ένα fino sherry, ξηρό, με μέση ηλικία παλαίωσης τεσσάρων ετών, το οποίο αναδεικνύει έντονα αρώματα αμυγδάλου, μαγιάς, και ώριμων εσπεριδοειδών, όπως και μια ορυκτότητα, που θυμίζει κιμωλία. Στο στόμα εμφανίζεται ξηρό, με υψηλή οξύτητα και μεγάλη διάρκεια.

La Gitana Manzanilla – Bodegas Hidalgo

Ο όρος Manzanilla, αποτελεί ονομασία προέλευσης και υποδηλώνει πως έχουμε ένα σέρι παρεμφερές με το Fino, το οποίο ωρίμασε στην παραθαλάσσια πόλη Sanlucar de Barameda. Εξαιτίας του μοναδικού μικροκλίματός της χαίρει ειδικής αναγνώρισης και συνεπώς ξεχωριστής ονομασίας προέλευσης. To La Gitana, ωρίμασε κατά μέσο όρο για έξι χρόνια, και εκφράζεται με κομψά αρώματα εσπεριδοειδών, καβουρδισμένου αμυγδάλου, πράσινης ελιάς και ζύμης, ενώ το στόμα είναι ξηρό, με υψηλή οξύτητα και μεγάλη διάρκεια υψηλής έντασης.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα