Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
25/08/2022
Piña Colada. Από το Πουέρτο Ρίκο με αγάπη!

Ένα από τα πιο διάσημα κοκτέιλ σε όλον τον κόσμο, σύμβολο της δεκαετίας του ’70, της Καραϊβικής και των ονειρεμένων διακοπών στα νησιά της είναι αδιαμφισβήτητα η Piña Colada. Και φυσικά, δικαιολογημένα, αφού παρασκευάζεται με τρία από τα πιο διαδεδομένα προϊόντα της κεντρικής Αμερικής: ρούμι, ανανάς, καρύδα.

Όπως συνηθίζεται μάλιστα με την ιστορία των πιο κλασικών κοκτέιλ, η πατρότητα της διεκδικείται από αρκετούς μπαρτέντερ και περιλαμβάνει μάλιστα και έναν μύθο, κατευθείαν από την ιστορική παράδοση του Πουέρτο Ρίκο, του νησιού δηλαδή που όλοι επιβεβαιώνουν πως γεννήθηκε.

Η ιστορία της Piña Colada

Φημολογείται πως ο Roberto Cofresí, ένας μεγάλος και τρανός πειρατής που δρούσε στη θάλασσα γύρω από το Πουέρτο Ρίκο, είχε δημιουργήσει ένα τονωτικό ποτό για το πλήρωμα του. Ένα ποτό που αποτελούνταν από ρούμι, καρύδα και χυμό ανανά. Δεν είμαστε σίγουροι για το αν το ποτό αυτό τους έδινε δύναμη, πάντως για περισσότερα από είκοσι χρόνια, δρούσε σχεδόν ανενόχλητος. Έως το 1825 οπότε και συνελήφθη, εκτελέστηκε και μαζί του χάθηκε και η συνταγή του ποτού. Σήμερα, άγαλμα του πειρατή κοσμεί το Cabo Rojo στο Πουέρτο Ρίκο.

Η συνταγή που γνωρίζουμε σήμερα προέκυψε μισό αιώνα περίπου πριν, με την δημιουργία της Coco Lopez, του πιο διαδεδομένου δηλαδή υποκατάστατου της φυσικής κρέμας καρύδας. Και μάλλον, αυτός που ευθύνεται για τη σύγχρονη συνταγή της Piña Colada είναι ο Ramón “Monchito” Marrero Pérez, μπαρτέντερ του Caribe Hilton στo San Juan του Πουέρτο Ρίκο. Σέρβιρε μάλιστα το ποτό μέσα σε έναν ολόκληρο ανανά. Όλα αυτά μεταξύ 1952 και 1957.

Δεν είχε όμως σκεφθεί κατάλληλο όνομα. Οπότε λίγο αργότερα, το 1963, ήρθε ο Ramón Portas Mingot, επικεφαλής μπαρτέντερ του Barrachina, ο οποίος τροποποίησε λίγο τη συνταγή και βάπτισε το ποτό· Piña Colada!

Θα βρείτε όλα τα συστατικά για την πιο νόστιμη Piña Colada στην Κάβα Ανθίδης!

Piña Colada συνταγή του Caribe Hilton:

60ml λευκό ρούμι

30ml Coco Lopez

30ml κρέμα γάλακτος

180ml φρέσκο χυμό ή πουρέ ανανά

Χτυπήστε όλα τα συστατικά με πάγο σε ένα μπλέντερ

Σουρώστε σε ένα μεγάλο ποτήρι με τριμμένο πάγο

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα