Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
07/10/2022
Roger’s Whisky Company: Τρία ουίσκι του διαθέσιμα σε ελάχιστες ποσότητες από την CAVA ANTHIDIS!

Το πάθος της CAVA ANTHIDIS για το ουίσκι παραμένει δυνατό και ασίγαστο, κάτι που μας έκανε από την πρώτη στιγμή να ασχοληθούμε πιο ενεργά με το ουίσκι, που τόσο αγαπάμε. Στα τελευταία μας νέα, τρεις νέες ετικέτες σκωτσέζικου ουίσκι κατέφθασαν στα ράφια μας σε ελληνική αποκλειστικότητα διανομής και σε απόλυτα περιορισμένη ποσότητα, στοιχεία που τις κάνουν άκρως συλλεκτικές! Τρεις επιλογές του ανεξάρτητου εμφιαλωτή Roger’s Whisky Company είναι διαθέσιμες από σήμερα για αγορά από το ηλεκτρονικό, αλλά και τα φυσικά μας καταστήματα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Roger, ξεκίνησε όπως οι περισσότεροι που έχουν την τύχη να κάνουν επάγγελμα το μεγάλο τους χόμπι, εντελώς ερασιτεχνικά, ως κάποιος που του άρεσε το ουίσκι και που δοκίμαζε πολλά διαφορετικά. Πολλά χρόνια αργότερα και αφού στο ενδιάμεσο ασχολήθηκε και με τη φωτογραφία ουίσκι για το Instagram του, πήρε τη μεγάλη απόφαση να ιδρύσει την εταιρεία ανεξάρτητης εμφιάλωσης Roger’s Whisky Company, με λογότυπο τον κινέζικο δράκο, λόγω της Κινεζο-Ινδονησιακής του καταγωγής.

Από το Ρότερνταμ λοιπόν που βρίσκεται η έδρα του, εξορμεί στα σκωτσέζικα αποστακτήρια και διαλέγει βαρέλια προς εμφιάλωση. Από αυτήν τη συλλογή με βαρέλια προέρχονται και τα τρία παρακάτω ουίσκι, τα οποία είναι… ένα κι ένα!  

 

Roger’s Vintage Selection

Ben Nevis 6 Year Old Heavily Peated First-fill Sherry Cask Matured

Ένα ασυνήθιστο βαρέλι από το αγαπημένο αποστακτήριο των Highlands, το Ben Nevis. Γιατί ασυνήθιστο; Διότι το συγκεκριμένο αποστακτήριο είναι γνωστό για το φρουτένιο και «ξηροκαρπένιο» χαρακτήρα των ουίσκι του, οπότε σίγουρα δεν θα βρεί ποτέ κανείς τυρφώδεις εκδόσεις ουίσκι. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο βαρέλι προήλθε από ένα ασυνήθιστο “run” των αποστακτήρων του, το οποίο και γέννησε heavily peated new make, το οποίο στη συνέχεια πέρασε έξι χρόνια σε βαρέλια πρώτου γεμίσματος (first fill) που πριν περιείχαν σέρι.  

Η συγκεκριμένη εμφιάλωση που εμφιαλώθηκε σε 329 φιάλεςαπέσπασε 90/100 στο whisky fun από τον γκουρού Serge, έχει ήδη ξεπουλήσει παγκοσμίως, πλην κάποιων φιαλών που μετριούνται στα δάκτυλα των δύο χεριών και θα βρείτε στα ράφια της CAVA ANTHIDIS.

 

Roger’s Hidden Treasures

Secret Speyside 8 Year Old Ex-Bourbon Cask Matured

Ένα βαρέλι αληθινό μυστήριο από αποστακτήριο του Speyside το οποίο δεν διευκρινίζεται… Έχει ωριμάσει για οκτώ χρόνια σε βαρέλι που προηγουμένως περιείχε μπέρμπον, με έντονο και ξεκάθαρο τον χαρακτήρα της περιοχής, ειδικά στη «νέα εποχή» της· φουλ στα τροπικά φρούτα!  Παρόλα αυτά, ο whisky-expert της CAVA ANTHIDIS κατάφερε να αποσπάσει από τον Roger και έπειτα από σκληρά βασανιστήρια, πως το αποστακτήριο είναι αυτό του Glenrothes!  

Ομοίως, λιγότερες από μια ντουζίνα φιάλες -από τις 285 που εμφιαλώθηκαν- πάτησαν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος και βρίσκονται στην CAVA ANTHIDIS.

 

 

Roger’s Hidden Treasures

Campbeltown Blended Malt 2015

Ένας ακόμη κρυμμένος θησαυρός από την Roger Whisky Company. Ένα πρώην μπέρμπον βαρέλι που γεμίστηκε το 2015 από ένα από τα δύο εναπομείναντα αποστακτήρια της πρώτης πρωτεύουσας του ουίσκι, το Campbeltown. Μάλιστα, το συγκεκριμένο βαρέλι, προκειμένου να κρύψει την ταυτοτητά του, διατηρώντας έτσι την μυστικότητά του, είναι και ‘’teaspooned’’, σταγόνες δηλαδή από απόσταγμα διαφορετικού αποστακτηρίου, έπεσαν μέσα του  από ένα κουταλάκι του τσαγιού… Αυτή η πρακτική επιτρέπει στο παραχθέν ουίσκι να εμφιαλώνεται χωρίς τον χαρακτηρισμό single malt και την υποχρέωση για αναγραφή του ονόματος του αποστακτηρίου, όμως την ίδια στιγμή, διατηρεί αναλλοίωτο και το χαρακτήρα του, αφού η ποσότητα πρόσμιξης είναι λιγότερη από το 1% του συνολικού.

Έχετε 50% πιθανότητες και λιγότερες από δέκα διαθέσιμες φιάλες για να βρείτε το αποστακτήριο. Θα τα καταφέρετε;

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα