Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
13/05/2022
Chardonnay : The Queen of White!

Chardonnay : Η πιο δημοφιλής ποικιλία, που είναι πλέον συνώνυμη με το λευκό κρασί!

Πρόκειται για μια από τις πιο πολυφυτεμένες ποικιλίες στον κόσμο που χαρίζει πολλά και διαφορετικά στυλ κρασιών. Από λεπτά αρωματικά δεξαμενής, αφρώδη και σαμπάνιες, μέχρι πλούσια και λιπαρά ωριμασμένα σε δρύινα βαρέλια. 

Το Chardonnay κατάγεται από τη Γαλλία και συγκεκριμένα από την περιοχή του Mâconnais, στη Βουργουνδία, όπου φυτεύθηκε από μοναχούς και η πρώτη αναφορά γίνεται το 1330. Η «μοντέρνα» ιστορία του Chardonnay ξεκινά το 1800, όταν η ποικιλία φτάνει πλέον στην Καλιφόρνια. Έτσι λοιπόν, μια τοπική ποικιλία σταφυλιού που φύεται και οινοποιείται σε ένα μικρό χωριό της Βουργουνδίας, αποκτά διεθνή φήμη και ξεκινά να καλλιεργείται σχεδόν παντού.

Πρόκειται για μια ποικιλία σταφυλιού που ευδοκιμεί και ωριμάζει εύκολα σε πληθώρα κλιμάτων, δίνοντας κάθε φορά διαφορετικό στυλ κρασιού. Σε ψυχρές περιοχές χαρίζει αρώματα και γεύσεις φρέσκων πράσινων φρούτων και εσπεριδοειδών, σε πιο ήπια κλίματα τα αρώματα αποκτούν πιο σαρκώδη αίσθηση με πρωταγωνιστές το ροδάκινο και το πεπόνι, ενώ στα θερμά κυριαρχούν τα ώριμα τροπικά φρούτα με τυπικά αυτά της μπανάνας και του ανανά.   Ανάλογα με το έδαφος, το υψόμετρο και το κλίμα διαφέρουν επίσης η ένταση της οξύτητας, το σώμα και η υφή του κάθε κρασιού.

Στην Κάβα Ανθίδης θα βρείτε επιλογές από τους σημαντικότερους παραγωγούς Chardonnay σε ολόκληρο τον κόσμο. Ετικέτες από Γαλλία, Ελλάδα, Χιλή, Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία, Καλιφορνία, Αυστραλία και Ιταλία θα σας ταξιδέψουν σε ξεχωριστές γεύσεις, βασισμένες σε διαφορετικά terroir και ποικίλες τεχνικές οινοποίησης. Ανακαλύψτε τες … 

Γνωρίζατε ότι :

- Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο UC Davis, στην Καλιφόρνια, το Chardonnay που γνωρίζουμε σήμερα είναι διασταύρωση μιας παλιάς, σχεδόν εξαφανισμένης, ποικιλίας που ονομάζεται Gouais blanc με κλώνο της οικογένειας των Pinot.

- Με βάση το Demystified Vine, η λέξη «Chardonnay» εικάζεται ότι προέρχεται από τη λατινική λέξη Cardonnacum, που σημαίνει «εκεί που μεγαλώνει το γαϊδουράγκαθο» και αφορά στην περιοχή της Βουργουνδίας όπου ξεκίνησε η καλλιέργεια και των δυο.

 

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα