Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

Σύνολο:
{{ order.total_cost }}

{{ order.discounted_cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για τηλεφωνικές παραγγελίες και για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
27/04/2017
Κρασί & Φαγητό : Κάνε τους πιο πετυχημένους γευστικούς συνδυασμούς!

Όλοι έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές τι κρασί να επιλέξουμε με το πιάτο που θέλουμε να σερβίρουμε. Και όλοι μας έχουμε «χαθεί» στις αμέτρητες επιλογές που μας χαρίζουν Έλληνες και ξένοι παραγωγοί. Στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός φαγητού - κρασιού, είναι υποκειμενικός. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες, με τον πιο κλασσικό να λέει  «λευκό κρασί με λευκό κρέας, ερυθρό κρασί με κόκκινο κρέας» που όμως, ακόμα και αυτός έχει τις εξαιρέσεις του. Το παιχνίδι των γεύσεων και του συνδυασμού τους, είναι μια διαδικασία που ποτέ δε σταματάει να εξελίσσεται.  Είναι μαγικό το ταξίδι της απόλαυσης κι εμείς θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε τις σωστές βάσεις για να την απογειώσετε!

Αρμονία. Αποτελεί τον πιο εύκολο και ασφαλή κανόνα. Θα πρέπει και η συνταγή αλλά και το κρασί να διαθέτουν τα ίδια χαρακτηριστικά, ώστε να μην υπερισχύει το ένα έναντι του άλλου.  Και πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να είναι και τα δύο ίδιας γευστικής και αρωματικής έντασης καθώς και παρόμοιου όγκου.  Για παράδειγμα, ένα φαγητό μαγειρεμένο με φρούτα θα αναζητήσει τη συντροφιά ενός φρουτώδους κρασιού.  Ένα γλυκό επιδόρπιο θα συνδυαστεί με ένα γλυκό κρασί, ένα πιάτο με πλούσια σάλτσα αγαπάει πλούσια και γεμάτα κρασιά.

 Συμπληρωματικότητα. Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα τάση. Όταν το χαρακτηριστικό του κρασιού έρχεται και ισορροπεί το πιο έντονο χαρακτηριστικό του πιάτου, έχουμε πετύχει τον κατάλληλο συνδυασμό. Το παράδειγμα που θα σας βοηθήσει να το κατανοήσετε είναι και η πιο συχνή αρχή στην οποία στηρίζονται οι συνδυασμοί : Η λιπαρότητα πολλών φαγητών μπορεί να αντιμετωπιστεί με την αυξημένη οξύτητα ενός κρασιού. Οι πρωτεΐνες (τυρί, ψάρι, κρέας) ζητούν τανίνες, δηλαδή στιβαρά κόκκινα κρασιά ή οξύτητες, δηλαδή λευκά κρασιά με «νεύρο», για να εκφραστούν καλύτερα.

Βασικό κριτήριο που πρέπει να λάβει κάποιος σοβαρά υπ’ όψιν, είναι ο τρόπος που έχει μαγειρευτεί το φαγητό.  Τα πιάτα που δεν έχουν ενισχυθεί με κάποια σάλτσα, αναζητούν διαφορετικά κρασιά από αυτά που έχουν σερβιριστεί παρέα με σάλτσες, φρούτα ή λαχανικά.  Ακόμα και ανάμεσα στις σάλτσες υπάρχει διαφορά. Διαφορετικό κρασί ταιριάζει σε λευκές πλούσιες σάλτσες απ΄ ότι σε πιάτα με κόκκινες, έντονες σε καρυκεύματα και μυρωδικά. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να «αποκωδικοποιηθούν» τα αρώματα της συνταγής για να βρούμε τα αντίστοιχα σε κάποια ετικέτα κρασιού.

Όπως και να έχει, οι συνδυασμοί είναι αμέτρητοι και ποτέ απόλυτοι! Βάλτε το προσωπικό σας στοιχείο και σίγουρα θα μεγαλουργήσετε!

It’s just a game! Enjoy it!