Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
06/09/2021
Στο βασίλειο του γερμανικού riesling!

 Πλησιάζοντας τα γαλλογερμανικά σύνορα στον 50ο παράλληλο, πολύ κοντά στο Λουξεμβούργο, ρέει στριφογυριστά ο ποταμός Μοζέλας (Mosel), μέχρι να χυθεί στον μεγαλύτερο Ρήνο. Σε αυτή την  όμορφη πορεία  δημιουργεί  απόκρημνες πλαγιές στις οποίες συναντάμε κάποιους από τους σπουδαιότερους και ιστορικότερους αμπελώνες της Ευρώπης. Στην συνέχεια συναντά τον Ρήνο με τις λιγότερο απότομες πλαγιές του και μπαίνουμε στην περιοχή Rheingau που απλώνεται στις βόρειες όχθες του μεγάλου και πλωτού αυτού ποταμιού.

 Εκεί ευδοκιμεί η λευκή ποικιλία Riesling που δίνει εξαιρετικά ξηρά, ημίξηρα και γλυκά κρασιά με υψηλή οξύτητα που αναπτύσσουν πολύ μεγάλη πολυπλοκότητα ειδικότερα μετά από κάποια χρόνια παραμονής στη φιάλη. 

 Οι απότομες κλίσεις των αμπελώνων, η έκθεσή τους στον ήλιο και τις επιρροές του ποταμού αλλά και τα βραχώδη σχιστολιθικά εδάφη δίνουν στο Riesling από τον Mosel και το Rheingau όλα τα απαραίτητα εφόδια να μεγαλουργήσει. Έτσι κι αλλιώς είναι ένα σταφύλι πολύ ανθεκτικό και προσαρμοστικό ακόμα και σε πολύ ψυχρές περιοχές.

 Στα νεαρά Riesling κυριαρχούν τα αρώματα βοτάνων, πράσινων φρούτων και εσπεριδοειδών ενώ τα πιο ώριμα αναπτύσσουν πιο γλυκά αρώματα λευκόσαρκων φρούτων και έντονα στοιχεία πετρόλ και ορυκτότητας

 Τρεις από τους σπουδαιότερους Γερμανούς παραγωγούς που θα βρείτε στην ‘’Κάβα Ανθίδης’’ είναι oι Dr Loosen, Markus Molitor και Robert Weil.

 Το οινοποιείο Weingut Robert Weil, στο Rheingau ίσως το ιστορικότερο της περιοχής με παράδοση 200 ετών, καθιέρωσε το Riesling στην συνείδηση του κόσμου από τους αριστοκρατικούς κύκλους έως και την μεσαία τάξη, o Dr Loosen στο Mosel έδωσε τεράστια ώθηση στην φήμη των γερμανικών Riesling εκτός συνόρων ενώ ο Markus Molitor ( Mosel) δίνει μια άλλη διάσταση στην εκφραστικότητα των κρασιών του με την σχεδόν εμμονική διαλογή των σταφυλιών και την φυσική και αργή οινοποίησή τους.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα