Το καλάθι μου

Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΣΥΝΟΛΟ: {{order.final_cost}}
Για τηλεφωνικές παραγγελίες και για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο
Μπύρα η διαχρονική!
12/07/2017

Μπύρα η διαχρονική!

Όσα χρόνια κι αν περάσουν η μπύρα θα κατέχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή μας. Καταναλώνεται όλες τις εποχές του χρόνου και είναι συνυφασμένη με στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης. H μπύρα είναι ένα αλκοολούχο ποτό παγκοσμίου φήμης, τα βασικά συστατικά της οποίας είναι το νερό, το κριθάρι, ο λυκίσκος και η μαγιά.

Η παραγωγή μπύρας ξεκινάει από πολύ παλιά. Περίπου το 4000πΧ έκανε την εμφάνισή της στην Μεσοποταμία, ως ποτό από διάφορα δημητριακά,  γύρω στο 1000πΧ  εμφανίζεται στο προσκήνιο ο λυκίσκος, όπου συμπληρώνει τη γεύση και καθιερώνεται ως ένα από τα βασικά συστατικά  της και κατά τον μεσαίωνα εξαπλώνεται η φήμη της σε όλο τον κόσμο. Στα τέλη του 19ου αιώνα σημειώνεται ραγδαία εξέλιξη στη ζυθοποιία, με την παραγωγή όλων και περισσότερων ειδών μπύρας, υψηλής ποιότητας.

Κι επειδή οι κατηγορίες και τα είδη τους, πλέον είναι πολλά παρουσιάζουμε τη βασική κατηγοριοποίηση, ώστε να  επιλέξετε εύκολα από την μεγάλη συλλογή της Κάβας Ανθίδη

  •  Lager: Οι λεγόμενες «ξανθές» μπύρες, που στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Είναι μπύρες χαμηλής ζύμωσης με έντονη την παρουσία του λυκίσκου, ο οποίος προσδίδει μια χαρακτηριστική πικράδα στο τελείωμα. Η μαγιά που περιέχουν κατά τη ζύμωση καθιζάνει, για αυτό και τις συναντάμε και με τον χαρακτηρισμό βυθοζύμωτες. Οι μπύρες αυτής της κατηγορίας είναι οι ευρύτερα διαδεδομένες αφού παράγονται σχεδόν σε όλο τον κόσμο και καταναλώνονται περισσότερο.

Το πιο διαδεδομένο είδος της κατηγορίας, οι διάσημες Pilseners ή Pils: Πρόκειται ανοιχτόχρωμες μπύρες  με χαρακτηριστική τη γεύση του λυκίσκου και πλούσιο άρωμα λουλουδιών. Είναι ο πιο χαρακτηριστικός τύπος των Lager, και καταλαμβάνει το  70%-80% της παγκόσμιας παραγωγής μπίρας. Το όνομά τους το πήραν από το χωριό Pilsen της Τσεχίας, όπου πρωτοπαράχθησαν.

  •  Ale: Σε αντίθεση με τις lager, οι Ale είναι μπύρες υψηλής και γρήγορης ζύμωσης. Η μαγιά που περιέχουν κατά τη ζύμωση ανεβαίνει προς τα πάνω, για αυτό και τις συναντάμε και με τον χαρακτηρισμό αφροζύμωτες. Είναι συνήθως πιο σύνθετες και έχουν πιο πολύπλοκα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

 Κύριοι εκπρόσωποι της κατηγορίας :

Weisse: Μπύρες κυρίως από σιτάρι που τις περισσότερες φορές είναι αφιλτράριστες. Έτσι περιέχουν υπολείμματα μαγιάς στη φιάλη τους με αποτέλεσμα να έχουν ένα θολό χρώμα και πλούσιο αφρό.

Trappist: Οι γνωστές μοναστηριακές μπύρες. Μπύρες υψηλής ζύμωσης που πρέπει να ωριμάσουν το λιγότερο για 3 χρόνια. Ο όρος αυτός αναφέρεται αποκλειστικά σε 6 μοναστήρια (5 στο Βέλγιο και 1 στην Ολλανδία) που έχουν το δικαίωμα να τον χρησιμοποιούν. Σε αυτές τις μπίρες έχουν προστεθεί καραμελοποιημένα σάκχαρα, ενώ το τελικό στάδιο της παραγωγή τους γίνεται μέσα στην ίδια την φιάλη που έχουν παρασκευαστεί, όπου ακολουθεί μια δεύτερη ζύμωση (επαναζύμωση).

  • Φυσκής Ζύμωσης : Η Τρίτη κατηγορία, αναφέρεται στις μπύρες που υφίστανται φυσική ζύμωση.  Δηλαδή ζυμώνονται σε ανοιχτά δοχεία με τη βοήθεια των ζυμομυκήτων του αέρα χωρίς προσθήκη μαγιάς. Γνωστοί εκπρόσωποι της κατηγορίας οι μπύρες Stout, με μοναδικά καβουρδισμένα αρώματα και πλούσιο στόμα.

 

  

Και ποιό είναι το πιο συνηθισμένο συνοδευτικό; Πατατάκια Pipers σε διάφορες γεύσεις... 

Πολυβραβευμένα πατατάκια από την Αγγλία, που παράγονται από τις καλύτερες ποιοτικά πρώτες ύλες! Η Pipers Chips διαθέτει 23 διεθνή χρυσά βραβεία γεύσης GREAT TASTE AWARDS και ανακυρήσσεται κάθε χρόνο ως BEST SNACK BRAND από το 2012!