Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
20/07/2022
Απογειώστε το κρασί σας!

Η Riedel είναι μια οικογενειακή επιχείρηση ηλικίας περίπου 300 ετών, με την αρχή να γίνεται γύρω στα 1700 από τον πρώτο έμπορο κρυστάλλων Johan Cristoph, ενώ το brand ιδρύθηκε το 1756 και αποτελεί εγγύηση ποιότητας για επαγγελματίες και μη. Η στιβαρή παρουσία στο χώρο χρονολογείται από την περίοδο της Art Nouveau και η χαρακτηριστική υπογραφή RIEDEL εμφανίζεται τώρα πια στη βάση όλων των χειροποίητων  προϊόντων.

Σήμερα πια, βρισκόμαστε στην 11η γενιά της οικογένειας και ο Maximilian Riedel αποτελεί τον οδηγό στη νέα εποχή με έδρα το Kufstein της Αυστρίας. Έγινε γρήγορα πολύ γνωστός για την επαναστατική σειρά ποτηριών χωρίς πόδι, την οποία σχεδίασε και διέθεσε στην αγορά το 2004, και έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, το San Francisco MoMA, το Corning Museum of Glass. Σήμερα, εκτός από πρόεδρος της εταιρίας παγκοσμίως, είναι και ο κύριος σχεδιαστής των καραφών της εταιρείας.

H Riedel φημίζεται για την έμφαση που δίνει στη δημιουργία του κατάλληλου ποτηριού για κάθε ποτό, καθώς πολύ έγκαιρα αναγνώρισε ότι η γεύση και τα αρώματα επηρεάζονται πολύ από το σχήμα του δοχείου που χρησιμοποιούμε. Το «μήνυμα» του περιεχομένου πρέπει να φτάσει με σαφήνεια και να αγγίξει τις ανθρώπινες αισθήσεις και για αυτό το λόγο κάθε φορά εξετάζονται με προσοχή κάποιες σημαντικές μεταβλητές, όπως το σχήμα και το μέγεθος.

Η μεγάλη εξειδίκευση, δε, της εταιρείας εντοπίζεται στα ποτήρια κρασιού και τις καράφες, αναδεικνύοντάς την με τις καινοτόμες δημιουργίες της, σε leader στην αγορά. Η ανάλυση ενός ποτηριού αφορά στα στοιχεία μπωλ-στέλεχος-βάση και η αρχιτεκτονική του επικεντρώνεται στην αρμονική συνύπαρξη και των τριών.  Φροντίζοντας αυτά τα μεγέθη και τις αναλογίες, το κρασί θα ακουμπήσει ιδανικά τις αισθήσεις μας, επιτρέποντας στα αρώματα, την υφή και την επίγευση να ξεδιπλωθούν και να παίξουν τον σπουδαίο ρόλο για τον οποίο προορίζονται.

Έτσι, διαλέγοντας το ιδανικό ποτήρι για κάθε ποικιλία, θα επιτρέψουμε στο αντίστοιχο αρωματικό μπουκέτο να ανθίσει, θα βοηθήσουμε τους γευστικούς μας κάλυκες να απολαύσουν κάθε στοιχείο πολυπλοκότητας, ενώ  θα αποτρέψουμε την οξύτητα να πέσει άκομψα στα ευαίσθητα σημεία της γλώσσας μας και θα προστατευθούμε από τις έντονες τανίνες που στεγνώνουν το στόμα. Μια απλή δοκιμή με παγωμένο νερό εντυπωσιάζει, και αποδεικνύει πώς η μηχανική των ποτηριών επηρεάζει τη ροή του κρασιού στο στόμα μας.

Εδώ θα βρείτε μια πλούσια συλλογή από Riedel καράφες και ποτήρια.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα