Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
03/03/2023
Γνωρίστε το οινοποιείο Saint Clair Family Estate. Από τη Νέα Ζηλανδία, με αγάπη!

Ένα οινοποιείο με σπουδαία δυναμική, εξαιρετικές επιδόσεις και μοναδικής νοστιμιάς κρασιά, εισάγεται και διανέμεται εδώ και μερικά χρόνια από την CAVA ANTHIDIS. Τα κρασιά του οινοποιείου Saint Clair από τη Νέα Ζηλανδία έχουν ξεχωρίσει με τη φρεσκάδα, τη ζωντάνια και την καθαρότητά τους στο φρούτο. Τα «ξεψαχνίζουμε» ένα ένα, με ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Γη του Μακριού Λευκού Σύννεφου!

Με αιχμή του δόρατος τα αρωματικά Sauvignon Blanc και τα ζουμερά Pinot Noir οι Νεοζηλανδοί έχουν κατακτήσει την καρδιά ενός μεγάλου μέρους των καταναλωτών ανά τον κόσμο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η εξαιρετική τους δουλειά περιορίζεται σε αυτές τις ποικιλίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα πληθωρικά Chardonnay, με τα υψηλά επίπεδα τους σε οξύτητα, απομακρύνοντάς τα για χιλιόμετρα από τη ζώνη της πλαδαρότητας και… της βαρεμάρας!

Το Saint Clair Family Estate ιδρύθηκε το 1994 από τους Neal και Judy Ibbotson με περισσότερα από 30 χρόνια αμπελουργικής γνώσης και εμπειρίας στην περιοχή του Marlborough στην πλάτη τους. Η εταιρεία είναι μια οικογενειακή επιχείρηση στην οποία συμμετέχει και η επόμενη γενιά της οικογένειας. Το όνομα του οινοποιείου προέρχεται από τον John Sinclair, πρώτο κάτοχο του ακινήτου που βρίσκεται στον αμπελώνα. Από το 1994, όταν όλα τα κρασιά από την πρώτη σοδειά κέρδισαν μετάλλια, το όνομα Saint Clair αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας και, βέβαια, οι βραβεύσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Το Saint Clair Family Estate εκφράζεται μέσα από μια αρκετά μεγάλη γκάμα κρασιών, μερικά από τα οποία, αναλύουμε παρακάτω.

Origin

Η σειρά Origin αποτελεί την βασική του Saint Clair Family Estate, η οποία χαρακτηρίζεται από εξαιρετική σχέση ποιότητας/τιμής.

Η λέξη «Origin» αποτίνει φόρο τιμής στους πρώτους αμπελώνες που φυτεύτηκαν από την οικογένεια Ibbotson το 1978.

Marlborough Origin Sauvignon Blanc

Εκρηκτικά αρωματικό, με προφίλ που εκφράζεται μέσα από τροπικά φρούτα, νότες φυτικότητας και δροσερή οξύτητα. Το τυπικότατο αυτό Sauvignon Blanc από το Marlborough θα εντυπωσιάσει από μόνο του, αλλά θα σας μαγέψει και δίπλα σε πράσινες σαλάτες ή σε μια καλοφτιαγμένη pesto.

Marlborough Origin Pinot Noir

Έντονο και παράλληλα ντελικάτο, με αρώματα κόκκινων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και διακριτικές νότες δρυός. Αυτή η κλασσική έκφραση του Pinot Noir από το Marlborough, θα ταίριαζε δίπλα σε κάθε λογής barbeque, αλλά και σε ένα ζουμερό φιλέτο τόνου.

Pioneer Block

H σειρά Pioneer Block περιλαμβάνει κρασιά μικρής παραγωγής, φτιαγμένα για να αντικατοπτρίζουν τη μοναδική επίδραση του terroir, ενώ παράγονται μόνο σε καλές σοδειές για την κάθε ποικιλία.

Όλα τα κρασιά της σειράς Pioneer Block αριθμούνται ανάλογα με τον αμπελώνα από τον οποίο συλλέγονται τα σταφύλια. Επίσης, κάθε κρασί φέρει ένα όνομα ετικέτας που συνδέεται με την προέλευση του αμπελώνα.

Pioneer Block 3 ‘43 Degrees’ Sauvignon Blanc

Οι σειρές των αμπελιών στο Block 3 είναι φυτεμένες υπό μια ασυνήθιστη γωνία 43 μοιρών βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά, αντί του τυπικού βόρεια προς νότια. Αυτό οδηγεί σε ελαφρώς πιο «πράσινο» αρωματικό χαρακτήρα στα σταφύλια της νότιας πλευράς και πιο τροπικό χαρακτήρα στα σταφύλια της βόρειας πλευράς. Το κρασί που προκύπτει είναι επομένως πολυδιάστατο και πολύπλοκο. Το Block 3 εκφράζεται μέσα από «τσακισμένα» στο γουδί βότανα, ζουμερό passion-fruit και υψηλή οξύτητα. Φαντάζει τέλειο δίπλα σε θαλασσινά, όπως όστρακα, αλλά και μικρά λευκά ψάρια.

Pioneer Block 10 ‘Twin Hills’ Pinot Noir

Πήρε το όνομά του από τους δύο λόφους που ευθυγραμμίζονται στις πλευρές της κοιλάδας Omaka, όπου και βρίσκεται ο αμπελώνας. Συμπυκνωμένο και γεμάτο, με πολύπλοκα αρώματα μούρων, καφέ και δέρματος, που συμπληρώνονται από διακριτικά αρώματα μπαχαρικών και βανίλιας, το Block 10 θα συνοδεύσει άριστα τα περισσότερα κόκκινα κρέατα ή μια πλούσια pasta al ragu.

Reserve

Η σειρά Reserve αποτελεί τη ναυαρχίδα του Saint Clair, και παράγεται μόνο σε άριστες χρονιές. Αποτελεί μόλις το κορυφαίο 1% της συνολικής παραγωγής του οινοποιείου. Η φιλοσοφία πίσω από τα Reserve είναι πως μόνο το καλύτερο φρούτο, από τον καλύτερο αμπελώνα, την κατάλληλη στιγμή μπορεί να γίνει ένα Reserve.

Wairau Reserve Sauvignon Blanc

Έπειτα από πολλές «τυφλές» δοκιμές, το συγκεκριμένο αμπελοτεμάχιο χαρακτηρίστηκε εκ του αποτελέσματος ως αυτό με το καλύτερο κρασί της σοδειάς και έτσι γεννήθηκε το Reserve του 2021. Εκφραστικό και πολύπλοκο, το συγκεκριμένο Sauvignon Blanc, εκφράζεται με έντονα αρώματα passion-fruit, πιπεριάς αλλά και ορυκτές νότες ιωδίου, ενώ διαθέτει υψηλή οξύτητα και μακρά επίγευση. Θα ταιριάξει πανέμορφα με μεγάλα, λιπαρά ψάρια αλλά και με ένα ριζότο με σπαράγγια.ζ

Omaka Reserve Chardonnay

Το συγκεκριμένο Chardonnay προέρχεται από την ζεστή κοιλάδα Omaka και προέκυψε έπειτα από αυστηρή διαλογή βαρελιών. Πληθωρικό, με πλούσιο σώμα, αρώματα πυρηνόκαρπων φρούτων, μπαχαρικών αλλά και «ατελείωτη» επίγευση, το Omaka Reserve θα κάνει έντυπωση! Θα αποτελέσει ιδανικό ταίρι σε λευκά κρέατα κάθε λογής, όπως και σε πιάτα με πλούσιες λευκές σάλτσες.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα