Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
07/04/2022
Tequila ή Mezcal;

Tequila ή Mezcal ;

Δύο αγαπημένα αποστάγματα αγαύης με πολλές ομοιότητες αλλά και καθοριστικές διαφορές!

Η tequila και το mezcal απολαμβάνονται σκέτα, με πάγο αλλά και ως βάση σε δροσιστικά,  εύγεστα και δυναμικά cocktails.

Ας δούμε την ιστορία τους και τα χαρακτηριστικά τους, μέσα από ένα όμορφο ταξίδι στο Μεξικό!

Το βασικό στοιχείο που πρέπει να γνωρίζει κάποιος είναι ότι η tequila είναι mezcal. Παράγονται και τα δύο στο Μεξικό από την απόσταξη αγαύης, αλλά ….

… η τεκίλα, βάσει νόμου, παράγεται αποκλειστικά από απόσταξη μπλε αγαύης, ενώ το mezcal και από όλα τα είδη που υπάρχουν.  Η υψηλή παραγωγή φρουκτόζης στον πυρήνα του φυτού είναι το κύριο στοιχείο που το καθιστά ιδανικό για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών.  Για να παραχθεί η τεκίλα αφαιρείται η καρδιά του φυτού, κατά το δωδεκάτο έτος της ζωής του, πραγματοποιείται η απόσταξη και λαμβάνεται ένα καθαρό ποτό με ελαφρύ άρωμα.

… Η παραγωγή της tequila επιτρέπεται σε 5 περιοχές της περιοχής Tequila οι οποίες είναι : Jalisco με κέντρο την πόλη Tequila, Michoacan, Guanajuato, Nayarit, and Tamaulipas. Το mezcal από την άλλη παράγεται στις  8 περιοχές : Oaxaca, Durango, Guanajuato, Guerrero, San Luis Potosi, Tamaulipas, Zacatecas, Michoacan.

…  είναι θέμα “pinas”… Έτσι ονομάζεται το σώμα της αγαύης. Αφού συλλεχθούν λοιπόν τα φυτά, το σώμα του καίγεται και στη συνέχεια πραγματοποιείται η απόσταξη. Στην περίπτωση της τεκίλας το ψήσιμο γίνεται σε κλίβανους, ενώ στην περίπτωση του mezcal σε παραδοσιακούς χωμάτινους λάκκους – φούρνους, γεγονός που του χαρίζει τον έντονο καπνιστό χαρακτήρα του. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει αρκετά ρουστικ χαρακτήρα σε σχέση με την tequila και για αυτό διαθέτει είτε φανατικούς οπαδούς είτε όχι.

Όποιο κι από τα δύο κι αν επιλέξετε το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσετε!

Στην υγειά σας!

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα