Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
10/04/2023
Τα κρασιά του Πάσχα. Η ομάδα της CAVA ANTHIDIS επιλέγει!

Η πιο πλουσιοπάροχη ίσως γιορτή φαγητού του χρόνου ολόκληρου, έρχεται μετά από σαράντα μέρες -τις οποίες σύμφωνα με την παράδοση της χώρας μας, νηστεύουμε- και βέβαια μετά από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Την Ανάσταση ακολουθεί η Κυριακή του Πάσχα, ημέρα παραδοσιακών γαστριμαργικών απολαύσεων, κρεατοφαγίας, αλλά και συνεύρεσης με φίλους και συγγενείς, μουσικής, χορού και… οινοποσίας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δε θα σας αφήσουμε μόνους σας στις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού σας, θα είμαστε μαζί σας για να διαλέξετε τα πιο νόστιμα, τα πιο ταιριαστά, ζουμερά και τραγανά κρασιά που μπορείτε να βρείτε στην αγορά. Και θα το κάνουμε με τα πλέον υποκειμενικά κριτήρια, δίνοντας τη γραφίδα στους ανθρώπους της ομάδας μας.

Είστε έτοιμοι;

 

Πέτρος – Κατάστημα Κολωνακίου

Φέτος λέω να πάω κόντρα στις συνήθειές μου. Δε θα σουβλίσω αρνί και δεν θα πιώ τα κρασιά από ξινόμαυρο που λατρεύω. Σκέφτομαι να ψήσω μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος που θα φέρει ο Νικόλας από το Μέτσοβο. Θα τις συνδυάσω με Κτήμα Κατσαρού ερυθρό, το οποίο είναι ένα blend από 80% Cabernet Sauvignon και 20% Merlot. Ένα κρασί με αρκετά μεγάλη αρωματική ένταση, υψηλή οξύτητα και μεγάλη επίγευση. Σε αυτό το κρασί θα βρείτε αρώματα δαμάσκηνου, σοκολάτας, βανίλιας, βατόμουρου, καπνού και κερασιού. Σίγουρα θα το μεταγγίσω σε καράφα για τρεις τουλάχιστον ώρες.

Όσον αφορά το βράδυ της Ανάστασης, με ένα πολύ ωραίο χοιρινό φρικασέ να με περιμένει στο σπίτι, σκέφτομαι να ανοίξω ένα Riesling του Dr. Loosen, το Urziger Wurzgarten. Ένα λευκό κρασί με μέτριο προς γεμάτο σώμα, αρκετά υψηλή οξύτητα και έντονη μεταλλικότητα. Σε αυτό το κρασί θα βρείτε αρώματα από πράσινο μήλο, λεμόνι, ροδάκινο, βερίκοκο και άνθο κουφοξυλιάς (elderflower).

 

Βασίλης – Κατάστημα Γλυφάδας

Την Κυριακή του Πάσχα μαζευόμαστε από νωρίς, με οικογένεια και φίλους, και προετοιμάζουμε το έδαφος για το τραπέζι που θα ακολουθήσει. Μουσικές, γέλια και γενικώς χαλαρή ατμόσφαιρα. Συνεπώς, τα κρασιά της ημέρας πρέπει να ενδείκνυνται για τέτοιες παρεΐστικες περιστάσεις, και να ταιριάζουν λίγο πολύ με όλα, αλλά και με όλους.

Ανοίγω λοιπόν μία (ή παραπάνω) Kydonitsa Sparkling – Papagiannakopoulos Winery, την πρώτη αφρώδη εκδοχή, της ποικιλίας. Παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο, με παραμονή στις οινολάσπες για 22 μήνες. Η δροσερή οξύτητα και τα εσπεριδοειδή χαρακτηριστικά του, θα ανανεώνουν την παλέτα μας μετά από κάθε –επιβεβλημένη- βόλτα για τσίμπημα πάνω από την ψησταριά, ενώ το μόλις 12,6% αλκοόλ θα βοηθήσει στην ομαλή συνέχεια.

Για όσους προτιμούν τα ερυθρά, έχω φροντίσει να έχω μερικές φιάλες Iri’s Vineyard – Gentilini, από το αγαπημένο μου κτήμα της Κεφαλονιάς. Απολύτως ξηρό, εκρηκτικά αρωματικό, φουλ στα ώριμα μαύρα φρούτα και τα βότανα. Το ζουμερό φρούτο, βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία με την ζωηρή οξύτητα και τις στρογγυλεμένες τανίνες, ενώ η επίγευση «διαρκεί ώρες».

Καλή συνέχεια.

 

Άρτεμις – Κατάστημα Κολωνακίου

Κατσικάκι Φρικασέ με Χατζηδάκη Νυχτέρι

Εναλλακτικά της σούβλας, το κατσικάκι, γιατί το αρνί μας μυρίζει (ΣτΕ. πόσα λίγα ξέρεις!), στον φούρνο με σπανάκι και διάφορα μυρωδικά. Έντονα λεμονάτο, οπότε το συνδυάζουμε με ένα κρασί υψηλής οξύτητας αλλά και με σώμα για να σταθεί δίπλα στο πρώην ζωντανό.

Λουκάνικα στα κάρβουνα μέχρι να βγουν τα πρώτα με Pinot Noir Saint Clair, φρουτώδες και ζουμπουρλούδικο, με μέτριο σώμα και βελούδινες τανίνες, σερβιρισμένο λίγο δροσερό, να λιώσει τη χοληστερίνη από τις αρτηρίες μας.

 

Άννα – Κεντρικά γραφεία Αμαρουσίου

Ως παραδοσιακή νησιώτισσα ,  θα ξεκινήσω από το πρωί την προετοιμασία για το τραπέζι του Πάσχα και όσο θα φτιάχνω τα συνοδευτικά του οβελία θα ανοίξω μια φιάλη petNat του Βασάλτη από την ποικιλία Σαββατιανό, ώστε οι βελούδινες φυσαλίδες να με ξυπνήσουν με ενέργεια και χαρά για την γιορτινή αυτή ημέρα !

Εντωμεταξύ και όσο το πιο νόστιμο αρνάκι Καρύστου θα ψήνεται στον κήπο, θα πάρω μια μεγάλη σαμπανιέρα, θα την γεμίσω με πάγο και νερό και θα βάλω τον Άσπρο Λαγό Βιδιανό του Δουλουφάκη από την Κρήτη -σε magnum φιάλη γιατί θα είμαστε και πολλοί- να δροσίζεται. Εάν είστε κι εσείς  λάτρης των λευκών κρασιών, τότε αυτό το pairing σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει!

Καλά γιορτινά τραπέζια!

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα