Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
15/06/2023
5 + 1 δώρα για τη Γιορτή του Πατέρα

Την 3η Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Ημέρα ή Γιορτή του Πατέρα, με τα παιδιά της εκάστοτε οικογένειας πρωτίστως να αποδίδουν την δέουσα τιμή στον άνθρωπο που με αυταπάρνηση, συναισθηματική υποστήριξη και αγάπη συμβάλλει σε εξαιρετικό βαθμό στην ανατροφή τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο δεσμός που αναπτύσσεται μεταξύ πατέρα και παιδιού είναι τόσο δυνατός και επιδραστικός, ώστε μπορεί να επηρεάσει όλη την υπόλοιπη ζωή οποιουδήποτε νέου.

Στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις αγγλοσαξονικές χώρες, η Γιορτή του Πατέρα τιμάται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, ενώ συνηθίζονται και τα δώρα από τα παιδιά προς τους τιμώμενους πατέρες. Και όταν φυσικά αναφερόμαστε σε δώρα προς τους πατέρες, αυτά δεν μπορεί να είναι απλά δώρα. Χωρίς καμία διάθεση αναπαραγωγής κλασικών στερεοτύπων, είθισται οι πατέρες να ασχολούνται λίγο πιο ενδελεχώς με τα ποτά τους, να τα «ψειρίζουν», να τα ψάχνουν, να τα συγκρίνουν και να φτιάχνουν λίστες με τα αγαπημένα τους.

Ως εκ τούτου και καθώς -δεν το κρύβουμε άλλωστε- ειδικευόμαστε στα αλκοολούχα ποτά, συντάξαμε μια λίστα με τα 5+1 φετινά αγαπημένα μας δώρα για τη φετινή Γιορτή του Πατέρα, 5+1 δώρα μέσα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε άφοβα για να δωρίσετε στον πατέρα σας την ερχόμενη Κυριακή.

The Single Cask Inchgower 13 ετών

Το πρώτο αλκοολούχο ποτό που θα έρθει σε κάποιον στο μυαλό για να δωρίσει στον πατέρα του είναι σίγουρα κάποιο σκοτσέζικο ουίσκι. Η φετινή μας πρόταση από την κατηγορία είναι ένα ουίσκι της ανεξάρτητης εταιρείας εμφιάλωσης The Single Cask και το αποστακτήριο του Inchgower από το Speyside. Αποσταχθέν το 2008, ωρίμασε για 13 χρόνια σε βαρέλια quarter cask μεγέθους και πρώτου γεμίσματος oloroso σέρι και εμφιαλώθηκε το 2022 σε μόλις 145 φιάλες.

Εντάσσεται στην σειρά της The Single Cask ‘’Family Series’’, ένας φόρος τιμής της εταιρείας στους ιδρυτές της, Ben και Cindy Curtis. Ένα απολύτως συλλεκτικό ουίσκι που σίγουρα θα εκτιμήσει ο πατέρας σας.  

Don Julio 1942

Κι αν το ουίσκι θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ για τους πατέρες, η τεκίλα αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα αλκοολούχο απόσταγμα που όλοι, σχεδόν ανεξαιρέτως, κρατούν αναμνήσεις -με εκείνη πρωταγωνίστρια- από το μακρινό τους παρελθόν, θετικές ή αρνητικές.

Η παραγωγή τεκίλας έχει αλλάξει σε τεράστιο βαθμό από την εποχή της εφηβείας τους, να είστε βέβαιοι, όπως και η αντίληψη που έχει πλέον ο καταναλωτής γύρω από αυτήν. Τα σφηνάκια με λάιμ και αλάτι δεν είναι κάτι που το βλέπουμε πλέον συχνά -ευτυχώς- και οι περισσότερες τεκίλες που κυκλοφορούν στην αγορά είναι αρκετά ποιοτικές.

Μια από τις πλέον κλασικές, τις πλέον ποιοτικές, αλλά και αναγνωρίσιμες anejo τεκίλες της αγοράς είναι η Don Julio 1942. Για την επέτειο 60 χρόνων από την έναρξη της διαδρομής του στην παραγωγή τεκίλας, ο Don Julio González δημιούργησε μαζί με τον διάδοχό του, Enrique de Colsa, μια δεύτερη añejo από επιλεγμένες αγαύες και ωρίμαση τριάντα μηνών σε βαρέλια Αμερικάνικης δρυός. Η Don Julio 1942 εμφιαλώνεται σε μια εντυπωσιακή ψηλόλιγνη φιάλη και έχει πιστούς οπαδούς τόσο λάτρεις της τεκίλας όσο και διασημότητες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά από μια γεμάτη και πλούσια ζωή στη διάρκεια της οποίας δημιούργησε μια σειρά από τις καλύτερες τεκίλες στον κόσμο, ο Don Julio González αποσύρεται και ορίζει διάδοχό του τον Enrique de Colsa, για να συνεχίσει την κληρονομιά του.     

Chardonnay 2022 – Κτήμα Κατσαρού

Ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και ποιοτικά ελληνικά οινοποιεία, που λειτουργεί εδώ και δεκαετίες υπό τα αυστηρά πρότυπα της… «γαλλικής σχολής», δημιουργεί κάθε χρόνο ίσως το καλύτερο ελληνικό Chardonnay. Μία εμβληματική ετικέτα, συνώνυμη της ποιότητας του οινοποιείο, μια επιλογή-σταθερή αξία, ένα κρασί με μεγάλο εύρος γευστικών ταιριασμάτων με φαγητό, κάθε χρόνο εξαντλείται στο πι και φι και όχι άδικα!

Κιτρινόξανθο λαμπερό στην όψη, με ελαφρές πράσινες ανταύγειες. Αναδύει έντονο και σύνθετο άρωμα κίτρινων φρούτων , εσπεριδοειδών, κεριού και με ευγενείς νότες καπνού και βανίλιας. Στόμα δροσερό με καλή οξύτητα και όγκο. Μεγάλη επίγευση και διάρκεια.

 

Bourgoin XO Cognac Maree Haute

Για τους σούπερ κλασικούς, αλλά και αρκούντως ανοικτόμυαλους μπαμπάδες, η επιλογή είναι μία· ένα γαλλικό κονιάκ με σύγχρονη και καινοτόμα προσέγγιση, το Maree Haute του οίκου Bourgoin.  

Το maree haute ή eau de mer είναι ένα αφιλτράριστο και single cask XO κονιάκ που κατά την ωρίμασή του διαβρέχεται με θαλασσινό νερό, προκειμένου να «πέσουν» οι αλκοολικοί του βαθμοί στους 43%. Όμως γίνεται και για έναν άλλο λόγο· για να παρομοιάσει τα πιο παλιά χρόνια, όταν βαρέλια με κονιάκ ταξίδευαν στα αμπάρια πλοίων και έρχονταν σε επαφή με τη θάλασσα στις φουρτούνες.

Έντονη αλατισμένη καραμέλα θα ξεπηδήσει από το ποτήρι, σε συνδυασμό με τα πρωτογενή αρώματα φρούτων, ενώ στο στόμα εμφανίζεται όμορφα ξηρό, με μακρά επίγευση.

Ο οίκος Bourgoin είναι μια οικογένεια που καλλιεργεί σταφύλια στο κονιάκ και φτιάχνει κρασί βάσης για άλλους οίκους εδώ και περίπου έναν αιώνα. Τα τελευταία χρόνια εμφιαλώνει τα δικά της αποστάγματα, κάνοντας πραγματικότητα το όραμά της για το πώς πρέπει να είναι το αληθινό κονιάκ· χωρίς ανάμειξη, αφιλτράριστο και χωρίς την παραμικρή προσθήκη ζάχαρης ή καραμέλας.

Διάπορος 2018 - Κτήμα Κυρ Γιάννη

Ο αμπελώνας Κυρ-Γιάννη στη Νάουσα βρίσκεται σε υψόμετρο 230-320μ., στους πρόποδες του Ανατολικού Βερμίου. H συνολική έκταση 500 στρεμμάτων περίπου, χωρίζεται σε τριάντα αμπελοτεμάχια, το καθένα με ειδική εγκατάσταση και καλλιεργητική φροντίδα.  Για τον Διάπορο επιλέγεται το Ξινόμαυρο από την καρδιά του αμπελοτεμαχίου «πέντε», εξαιρετικής ποιότητας και μικρής στρεμματικής απόδοσης. Παράγεται από 87% Ξινόμαυρο και 13% Syrah και πρόκειται για ένα υπέροχα πολύπλοκο κρασί που έχει παλαιώσει για 22 μήνες σε δρύινα βαρέλια και 6 μήνες στη φιάλη. 

Διάπορος είναι το πανέμορφο νησάκι που βρίσκεται απέναντι από την Βουρβουρού στη Σιθωνία Χαλκιδικής και από αυτό πήρε και το όνομά του το συγκεκριμένο κρασί. Συμπυκνωμένο γευστικά ερυθρό κρασί, που η μεστότητά του οφείλεται στην επιλογή της πρώτης ύλης, καθώς και στην αναζήτηση νέων τεχνολογικών παρεμβάσεων. Αυτή η γευστική έκφραση Ξινόμαυρου δίνει τη δυνατότητα γαστρονομικών συνδυασμών υψηλής έντασης. Βαθύ κόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Η μύτη προσφέρει έναν πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα όπου οι νότες βανίλιας και σοκολάτας από το βαρέλι, εναλλάσσονται με τα αρώματα φράουλας, τυπικά ενός νεαρού Ξινόμαυρου, ενώ εμπλουτίζονται από λεπτές πινελιές λουλουδιών, όπως η βιολέτα. Η έντονη οξύτητα προσφέρει δυναμισμό στο πλούσιο, συμπυκνωμένο σώμα του κρασιού, ενώ η γευστική ένταση και η στιβαρή δομή δίνουν την υπόσχεση μακρόχρονης παλαίωσης, 10-12 έτων.

Ένα από τα πιο μεγαλειώδη κρασιά της χώρας μας, μια μεγάλη ετικέτα, ένα σπουδαίο δώρο για τον πιο σπουδαίο μπαμπά!

Savoia Americano Rosso

Αν ο πατέρας σας είναι λίγο πιο ψαγμένος, αν του αρέσουν τα Negroni, τα Americano, τα Spritz ή γενικά η Ιταλία και τα απεριτίβο, τότε το δώρο που θα λατρέψει είναι σίγουρα το νεοσύστατο Savoia Americano Rosso, ένα σούπερ απεριτίβο με βάση το κρασί που κατέφθασε στην Ελλάδα λίγες μόλις εβδομάδες πριν.

Το Savoia Americano χρησιμοποιεί 20 διαφορετικά βοτανικά στοιχεία, προσφιλή στην παράδοση της ιταλικής ποτοποιίας, όπως την αψιθιά, την γεντιανή, το νεράντζι, το ραβέντι, το μανταρίνι, την κασσία, το περγαμόντο, το ροζ γκρέιπφρου, την αλόη και το τζίντζερ.

Η συνταγή είναι εμπνευσμένη από τη συνταγή του ‘’Bitter di Milano’’ από τα τέλη του 19ου αιώνα. Παίρνει το όνομά του από τον Οίκο της Σαβοΐας, στον οποίο αποτίνει φόρο τιμής για τον ρόλο του στη διάδοση του βερμούτ, αλλά και στην Ιταλική Ενοποίηση του 1861.

Η κομψή και classy φιάλη του αναπαριστά το πιο διάσημο ίσως κτίριο του Τορίνο, το La Mole Antoneliana, σήμερα Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου και πιο ψηλό μουσείο στον κόσμο.

Δημιουργός του Savoia Americano είναι ο περιώνυμος Giuseppe Gallo, μεταξύ άλλων δημιουργός του Italicus, όπως και ένας από τους πιο γνωστούς Ιταλούς mixologist στον κόσμο.