Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
17/06/2022
Κτήμα Αργυρίου : Ένα οινοποιείο με οικολογική συνείδηση!

Αμπελώνες Αργυρίου : Στο γραφικό χωριό Πολύδροσο, στους πρόποδες του Παρνασσού, χτυπά η καρδιά του οινοποιείου της οικογένειας Αργυρίου.

Οι πρώτοι αμπελώνες δημιουργήθηκαν από τον εμπνευστή του Κτήματος Νίκο Αργυρίου  το 1998, ενώ το 2002 κατασκευάστηκε το οινοποιείο με τον Έρωχο (Λευκό και Ερυθρό) να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην αγορά του κρασιού.

Η συνολική έκταση των ιδιόκτητων αμπελώνων ανέρχεται σήμερα στα 300 στρέμματα και βρίσκονται σε υψόμετρο 400-550 μέτρων. Το κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής είναι ένα δροσερό αεράκι που έρχεται από τους ορεινούς όγκους του Παρνασσού, του Καλλίδρομου και της Οίτης, διατηρώντας έτσι χαμηλές θερμοκρασίες και οξυγονώνοντας επαρκώς το αμπέλι κατά τη διάρκεια του ξηρού καλοκαιριού. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αμπελώνες ανήκουν σε πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης κι έτσι η παραγωγή σταφυλιών γίνεται με γνώμονα τον σεβασμό τόσο στον καταναλωτή όσο και στο περιβάλλον. Είναι σημαντικό ότι το πλήθος των εργασιών, όπως κλάδεμα, κορφολογήματα, ξεφύλλισμα, τρύγος γίνονται χειρωνακτικά, δίνοντας έμφαση στον ανθρώπινο παράγοντα που είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος.

«Φροντίζουμε την γη και επιστρέφουμε αυτό που παίρνουμε από την φύση» Νίκος Αργυρίου

Λόγω των ιδανικών εδαφοκλιματικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, συνιστάται η καλλιέργεια διάφορων γηγενών όσο και διεθνών ποικιλιών αμπέλου που δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Το Μαυρούδι, ποικιλία την οποία αναβίωσε ο Νίκος Αργυρίου μετά από χρόνια πειραματισμών, αποτελεί σήμερα τη βάση για τα περισσότερα ερυθρά κρασιά. Ο Ροδίτης, το Ασύρτικο, και η  Μαλαγουζιά, χαρίζουν υπέροχα κρασιά, ενώ οι διεθνείς ποικιλίες Sauvingnon Blanc, Chardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon και Pinot Noir, βρίσκουν το κατάλληλο terroir για να αναπτυχθούν τέλεια και να δώσουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα τους στα κρασιά του Κτήματος.

Ένα οινοποιείο με οικολογική συνείδηση :

Κιβώτια από βιοδιασπώμενο  χαρτί για να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, μελάνια ετικετών με βάση το νερό και όχι  τους διαλύτες, φυσικοί, βιοδιασπώμενοι φελλοί και ανακυκλώσιμες κάψουλες κασσίτερου για όλα τα κρασιά.

Η ανακύκλωση αποτελεί σταθμό στις εργασίες του οινοποιείου. Ανακυκλώνονται όλα τα χαρτιά, τα κουτιά και οι φιάλες. Τα συστήματα ψύξης στην παραγωγή έχουν αναβαθμιστεί σε συστήματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, μειώνοντας τη χρήση ενέργειας κατά 20%.  Ενώ παρακολουθούνται οι πρακτικές εξοικονόμησης νερού, αναζητώντας πάντα καινοτόμους τρόπους εφαρμογής άλλων πρακτικών εξοικονόμησης.