Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
23/02/2023
6+ 1 πεντανόστιμοι συνδυασμοί κρασιού με φαγητό για την Καθαρά Δευτέρα

Το Σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας είναι γεμάτο με παραδοσιακά, νηστίσιμα εδέσματα, που τη συγκεκριμένη μέρα έχουν την τιμητική τους. Φαγητά που αντλούν έμπνευση από την παράδοση της χώρας μας, φαγητά αγαπημένα που μας θυμίζουν την παιδική μας ηλικία, φαγητά comfort και με πολλούς διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος. Ως εκ τούτου, και για εμάς η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί πηγή έμπνευσης στην προσπάθειά μας να βρούμε τα απόλυτα οινο-γαστρονομικά ταιριάσματα. Γενικά, έχουμε υπόψη μας τα κρασιά να διαθέτουν ανεβασμένα επίπεδα οξύτητας, ελαφρύ σώμα, και χαμηλές τανίνες (για τα ερυθρά), ενώ αποφεύγουμε τα έντονα αρώματα βαρελιού και το υψηλό αλκοόλ.

Οι φετινοί, πιο αγαπημένοι μας γευστικοί συνδυασμοί για την ημέρα, είναι οι παρακάτω:

Μαντινεία – Κτήμα Τσέλεπου με σαλάτες οσπρίων

Είτε πρόκειται για φακές, ρεβίθια ή μαυρομάτικα φασόλια, οι κρύες σαλάτες οσπρίων είναι πολύ νόστιμες και δροσερές. Συνεπώς, το κρασί που επιλέγουμε για να τις συνδυάσουμε οφείλει να μοιράζεται μερικά χαρακτηριστικά. Το Μοσχοφίλερο Μαντινείας από το Κτήμα Τσέλεπου διαθέτει ελαφρύ σώμα, δροσερή οξύτητα και έντονα αρώματα λουλουδιών που το κάνουν εξαιρετικό ‘’starter’’.

Μαλαγουζιά – Κτήμα Γεροβασιλείου με ντολμαδάκια

Τα ντολμαδάκια εκφράζονται με έντονο αρωματικό χαρακτήρα αλλά και φυτικότητα, μιας και ουσιαστικά είναι γεμιστά αμπελόφυλλα με ρύζι και μπόλικα μυρωδικά. Για το ιδανικό κρασί δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από μια Μαλαγουζιά, ειδικά αν αυτή είναι του Κτήματος Γεροβασιλείου, που αποτελεί ορόσημο για την ποικιλία. Η υψηλή οξύτητα, το μέτριο σώμα και τα έντονα αρώματα βοτάνων, ανθέων, εσπεριδοειδών και ροδάκινου θα δημιουργήσουν ένα κορυφαίο γευστικό σύνολο.

Σαντορίνη - Κτήμα Αργυρού με όστρακα

Κυδώνια, γυαλιστερές, μύδια και διάφορα άλλα όστρακα συνήθως βρίσκουν τον δρόμο τους στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Είτε ωμά, είτε αχνιστά, τα αρώματα και οι γεύσεις της θάλασσας και του ιωδίου, ζητούν οπωσδήποτε ένα Ασύρτικο Σαντορίνης. Η κοφτερή οξύτητα του Ασύρτικου Αργυρού, σε συνδυασμό με τον ορυκτό χαρακτήρα του θα ταιριάξουν τέλεια.

Logos – Κτήμα Ζαφειράκη με τηγανητά καλαμαράκια

Η αγαπημένη τηγανητή λιχουδιά της σαρακοστής (και όχι μόνο) αποζητά ένα κρασί με ζωηρή οξύτητα που θα «κόψει» τη λιπαρότητα, ελαφρύ ως μέτριο σώμα και δίχως «βαρέλι». Το Κτήμα Ζαφειράκη μας προσφέρει τη λύση «στο πιάτο» με το Λόγος, ένα Chardonnay δεξαμενής που θυμίζει αρκετά, τα φημισμένα Chablis, αφού χαρακτηρίζεται από υψηλή οξύτητα, mineral χαρακτήρα και αρώματα εσπεριδοειδών που θα ταιριάξουν άριστα με το μπόλικο λεμόνι που συνήθως στύβουμε πάνω στα καλαμαράκια.

Pink Pull – Κτήμα Καριπίδης με γαριδομακαρονάδα

Η γαριδομακαρονάδα μας αρέσει γιατί στα πληθωρικά ζυμαρικά εγκλωβίζονται τα ντελικάτα αρώματα της θάλασσας. Συνεπώς, για να ταιριάξουμε με κρασί ένα τέτοιο πιάτο διαλέγουμε ένα κομψό ροζέ, που όμως διαθέτει δομή ικανή για να στηρίξει τα ζυμαρικά. Το Pink Pull παράγεται από Sangiovese, είναι αιθέρια ελαφρύ, αλλά έχει ζωηρή οξύτητα που θα φρεσκάρει την παλέτα μας από τα ζυμαρικά και θα μας οδηγήσει ομαλά στην επόμενη μπουκιά ή στο επόμενο πιάτο.

Ξινόμαυρο - Oenops με χταπόδι στο φούρνο με κοφτό μακαρόνι

Το κλασσικό και αγαπημένο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι που αγαπάμε από την παιδική μας ηλικία είναι κατά τα άλλα, αρκετά πληθωρικό και αρκετές φορές μαγειρεύεται με κόκκινο κρασί, οπότε η επιλογή ενός ερυθρού κρασιού είναι μονόδρομος. Για το συγκεκριμένο συνδυασμό επιλέγουμε ένα ντελικάτο Ξινόμαυρο από το οινοποιείο Oenops στη Δράμα. Το ζουμερό αυτό Ξινόμαυρο ζυμώνει, στην πλειονότητά του, σε τσιμεντένιες δεξαμενές, διατηρώντας έτσι τον φρουτώδη χαρακτήρα του, ενώ παράλληλα διαθέτει μαλακές και εξαιρετικά φίνες τανίνες. Απολαύστε το ελαφρώς δροσερό δίπλα στο αγαπημένο μας πιάτο και αφεθείτε στη μαγεία της απόλαυσης!

Extra:

Απόσταγμα Μαλαγουζιάς - Lost Lake Distillery με ταραμοσαλάτα

Θα ήταν αδύνατον να παραλείψουμε το πιάτο «σήμα κατατεθέν» της Καθαράς Δευτέρας, την ταραμοσαλάτα. Μπορεί να ταιριάζουν όλα τα παραπάνω κρασιά, όμως αν προτιμάτε τα αποστάγματα, και η Καθαρά Δευτέρα σας φέρνει μνήμες από τραπέζια με μεζέδες με συνοδεία τσίπουρου, τότε το Lost Lake Distillery μπορεί και θα απογειώσει την εμπειρία σας με το μονοποικιλιακό απόσταγμα Μαλαγουζιάς! Η υψηλή αρωματική του ένταση και το εξαιρετικά ενσωματωμένο αλκοόλ του σας προκαλούν για βουτιές λαγάνας στην ταραμοσαλάτα!

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα