Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
14/10/2022
Highland Park 13 ετών: Μια μοναδική εμφιάλωση από την CAVA ANTHIDIS

Από τα ανεμοδαρμένα νησάκια Όρκνεϊ, την πατρίδα των Βίκινγκς στις βόρειες ακτές τις Σκωτίας και το πολυθρύλητο αποστακτήριο Highland Park, κατέφθασαν πριν λίγους μήνες στην Ελλάδα οι μόλις 320 φιάλες της αποκλειστικής εμφιάλωσης ενός συγκεκριμένου βαρελιού σκωτσέζικου single malt ουίσκι.

Το αποστακτήριο του Highland Park στο Kirkwall των Όρκνεϊ ιδρύθηκε πριν περισσότερα από 200 χρόνια, το 1798, και εδώ και σχεδόν 25 χρόνια έχει περάσει στην ιδιοκτησία του γκρουπ της Edrington, της εταιρείας δηλαδή στην οποία ανήκει και το Macallan.

Χαρακτηρίζεται από δύο κυρίως, πολύ βασικά στοιχεία: το είδος της τύρφης με την οποία καπνίζεται το κριθάρι που χρησιμοποιείται για την απόσταξη και τα βαρέλια που πριν περιείχαν ισπανικό σέρι και που χρησιμοποιούνται για την ωρίμαση του Highland Park.

Χιλιάδες χρόνια, φημολογείται πως μετρά η κατάμαυρη, πλην όμως αρωματική τύρφη, επάνω στην οποία ξεσπά ο λυσσώδης άνεμος και τα κύματα των Όρκνεϊ και που κάθε Απρίλη κόβεται με το χέρι πέριξ του τυρφώνα Hobbister. Ο φυσικός αυτός βιότοπος, πλούσιος σε βλάστηση ερείκης και βρύων, χαρίζει στην τύρφη που τελικώς περισυλλέγεται αειφόρα και χρησιμοποιείται στην παραγωγή του Highland Park, μοναδικά αρώματα και μια χαρακτηριστική γλύκα που αυθεντικοποιεί το ίδιο το ουίσκι.

Το ουίσκι που επιλέχθηκε προς αποκλειστική εμφιάλωση ήρθε στη ζωή το 2007, οπότε και αποστάχθηκε για να μπει σε βαρέλι ευρωπαϊκής δρυός, τύπου hogshead και πρώτου γεμίσματος που πριν περιείχε σέρι (first fill European oak sherry hogshead). Ενηλικιώθηκε το 2021 και με τον «αέρα» των 63,2% abv με τους οποίους βγήκε από το βαρέλι (cask strength) πήρε το πρώτο αεροπλάνο για την Αθήνα.

Το 13χρονο Highland Park για την CAVA ANTHIDIS παρουσιάζεται αρκούντως προικισμένο, πρωτίστως με όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αποστακτήριο· το βαρέλι πρώτου γεμίσματος σέρι σε συνδυασμό με την ηλικία του εν λόγω single malt διατηρούν τον φρουτένιο χαρακτήρα, η ευρωπαϊκή δρυς χαρίζει νότες μπαχαρικών και φρέσκου ξύλου, παρέα με μια ελαφριά ξηρότητα και όλα αυτά δένουν αρμονικά με τα δύο επίπεδα τύρφης που χρησιμοποιεί το brand.   

Θυμηθείτε το εξής· αποκλειστική εμφιάλωση ενός και μόνο βαρελιού (single cask) σημαίνει πως όταν τελειώσουν οι φιάλες της, τέλος! Δεν έχει άλλες. Οπότε, αν είστε λάτρεις του εν λόγω αποστακτηρίου, αν είστε συλλέκτες ή αν αγαπάτε γενικά το ουίσκι και θέλετε να κάνετε ένα απολύτως συλλεκτικό δώρο στον εαυτό σας ή στους φίλους σας, σπεύσατε!    

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα