Κλείσιμο
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝ
{{ order.total_quantity }} ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Το καλάθι μου
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι αγορών σας.
ΔΩΡΟ
{{ item.title }}
Κωδικός {{ item.code }}
{{ value }}
Κλείσιμο
{{ item.total_price }}

{{ item.total_discounted_price }}

* Σας θυμίζουμε ότι η αποστολή Συνθέσεων Δώρου εκτός Αθήνας γίνεται με courier. Για να είναι δυνατή η συσκευασία και η αποστολή της σύνθεσης είναι σημαντικό να επιλέγετε κλειστό τύπο συσκευασίας (κουτί αντί για καλάθι).

Σύνολο:
{{ order.discounted_cost }}

{{ order.cost }}

Θέλω να στείλω δώρο
Θέλω να στείλω δώρο
Για έλεγχο διαθεσιμότητας καλέστε στο 210 8069220
Πάνω banner σελίδας άρθρου
Φωτογραφία άρθρου
09/01/2023
Τα κονιάκ του οίκου Bourgoin έφθασαν στην Ελλάδα από την CAVA ANTHIDIS!

Ένας οίκος παραγωγής κονιάκ που φιλοδοξεί να «ξεσκονίσει» την εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας για αυτό το ευγενές απόσταγμα και να το εφεύρει εκ νέου, προσεγγίζοντάς το με αντίληψη σύγχρονη και φρέσκια, βρίσκεται πλέον και στην Ελλάδα διά των προϊόντων του. Ο οίκος Bourgoin και τα κονιάκ του είναι πλέον διαθέσιμα σε αποκλειστική εισαγωγή από την CAVA ANTHIDIS.

Ο οίκος Bourgoin καλλιεργεί αμπέλια στην ευρύτερη περιοχή του Κονιάκ, φτιάχνει κρασί και αποστάγματα οίνου για άλλους οίκους από το 1930. Το 2015 τα δύο αδέρφια Frédéric και Maëlys Bourgoin, 4ης γενιάς αγρότες/οινοποιοί/ποτοποιοί, αποφάσισαν να εμφιαλώσουν τις δικές τους «ανησυχίες», τις δικές τους εκφράσεις του αγαπημένου τους terroir, το δικό τους όραμα για το πώς πρέπει να είναι ένα «φυσικό κονιάκ»· χρονολογημένο, αφιλτράριστο και χωρίς το παραμικρό πρόσθετο. ‘Οπερ και εγένετο.

Μαζί με τις επαναστατικές τεχνικές ποτοποιίας, ο οίκος Bourgoin ακολουθεί και αρκετές πρακτικές βιοδυναμικής καλλιέργειας και αειφόρας παραγωγής. «Ρίχνουν» τους αλκοολικούς βαθμούς των αποσταγμάτων τους με βρόχινο νερό που συγκεντρώνουν από το κτήμα τους, γεμίζουν τα βαρέλια τους σε συγκεκριμένες φάσεις της σελήνης εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τη ρευστομηχανική, όπως και τη βαρύτητα για την εμφιάλωσή τους.

Όλα τα κονιάκ τους είναι XO, χρονολογημένα (δεν αναμειγνύουν διαφορετικές ηλικίες αποσταγμάτων), αφιλτράριστα και single cask. Άξιες αναφοράς είναι ορισμένες και από τις καινοτόμες τεχνικές που χρησιμοποιούν στα προϊόντα τους. Για παράδειγμα, η απόσταξη με τις οινολάσπες που αποτελεί στοιχείο που χωρίζει σε δύο στρατόπεδα τους αποσταγματοποιούς του κονιάκ -οι μισοί αποστάζουν με τις οινολάσπες, οι άλλοι μισοί χωρίς- στο Bourgoin εμφιαλώνουν το Double Lie, ένα δεκάχρονο XO με διπλάσια ποσότητα οινολασπών εντός του άμβυκα, ως εκ τούτου και με πλούσια περιεκτικότητα σε μυρωδάτους εστέρες, 200mg/l!

Στο Eau-de-Mer ή Maree Haute «ρίχνουν» τους αλκοολικούς βαθμούς της απόσταξης στους 43% της εμφιάλωσης με… θαλασσινό νερό, μιμούμενοι τα πρώτα γαλλικά κονιάκ που ταξίδευαν σε βαρέλια στα αμπάρια των πλοίων και τα κατάβρεχε η θάλασσα, ενώ στο Brut de Fut θα βρείτε ένα κονιάκ σε cask strength βαθμούς, 53%! Το αληθινό στολίδι του οίκου όμως, το 2002 Microbarrique, είναι ένα 20χρονο single cask κονιάκ, το οποίο περνάει κι ένα χρονικό διάστημα σε καινούρια, έντονα καμένα (crocodile charring), 10λιτρα βαρέλια!    

Η συλλογή του οίκου Bourgoin συμπληρώνεται με το απαράμιλλης ποιότητας Pineau des Charentes, το παραδοσιακό μιστέλι του Charentes-Maritime, προϊόν ανάμειξης μούστου Ugni blanc με κονιάκ. Το εν λόγω Pineau ωριμάζει κατά σειρά σε παλιά βαρέλια κονιάκ, πήλινους αμφορείς και ανοξείδωτες δεξαμενές. Ενώ αν αναζητάτε ένα απολύτως φυσικό υποκατάστατο οξύτητας, αντί για το χυμό λάιμ ή το ξύδι, στα κοκτέιλ σας ή στις βινεγκρέτ σας, τότε δοκιμάστε την αγγουρίδα του οίκου, το Bourgoin Verjus, με φυσικό pH 2.5, ομοίως από άγουρα σταφύλια Ugni blanc.

Θα τα βρείτε σε απόλυτα περιορισμένες ποσότητες και εννοείται σε αριθμημένες φιάλες, στα καταστήματα της CAVA ANTHIDIS.

ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
Σχετικά Προϊόντα